Gemeente Oldehove - Niehove

Christenen uit Oldehove bidden een nacht voor vervolgde christenenposter nacht van gebed

‘Heb je vijanden lief’ is het thema van de Nacht van Gebed georganiseert op initiatief van Open Doors. In de nacht van 27 op 28 mei bidden christenen op honderden locaties in Nederland en Vlaanderen voor de vervolgde kerk en hun vervolgers.

Dit jaar staat de organisatie nadrukkelijk stil bij degenen die vervolgen. Islamitische Staat, Boko Haram, Al-Shabaab, maar ook dictators als Kim Jong-Un van Noord-Korea en Isaias Afewerki van Eritrea.
De opdracht van de Here Jezus uit Matteüs 5:43 ‘heb je vijanden lief’ is daarbij de inspiratie.

Ook in Oldehove komen christenen bij elkaar om tijdens de Nacht van Gebed te bidden. Naast het bidden gaan we ook

  • zingen,
  • luisteren naar verhalen,
  • kijken we naar filmpjes,
  • hebben we een livestream met India en
  • lopen we een “smokkelroute”.

We hopen dat veel christenen uit de regio zich aangesproken voelen en deelnemen aan (een deel van) de Nacht van Gebed van 27 op 28 mei.
U bent van harte welkom.

De nacht wordt georganiseerd door een groep christenen uit verschillende kerken en vindt dit jaar plaats in De Stiep achter de Ontmoetingskerk, Wilhelminastraat 20 Oldehove.

Op meer dan driehonderd locaties in Nederland en België bidden duizenden christenen tijdens de Nacht van Gebed.
Er wordt gebeden voor christenen uit Irak, Tunesië, Eritrea, Soedan, Nigeria, Colombia, India, Noord-Korea, Vietnam. Van alle landen is er een kort filmfragment met bijbehorende gebedspunten waar gezamenlijk voor wordt gebeden. Tijdens de nacht is er om 01.30 uur een live-verbinding met India.

Open Doors is een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. Meer informatie over de Nacht van Gebed en een overzicht van andere gebedslocaties vindt u op www.nachtvangebed.nl.

 

Plaats: Oldehove
Adres: Wilhelminastraat 20.
Datum: 27 mei

Tijd: 22.00 uur tot 06.00 uur

Contactpersoon: Saskia Huizenga
Telefoon: 0595 438000