Gemeente Oldehove - Niehove

Pinksteren 2016

Smeulend as, vuur bijna uitgegaan.
Door het waaien van de Geest wakkert het vuur weer aan.
Onuitblusbaar vuur, ongekende kracht, wil voor ons een baken zijn, waakvlam in de nacht.

Pinksteren: kleur rood.
Houtblokken: bijna gedoofd, maar door het vuur van de Geest weer in vlam gezet.
Boeket : vormt één gemeenschap van geloof, dat door het vuur van de Geest is samengesmeed.
Lichtjes: het licht van de Geest gaat als een vlam met een ieder van ons de wereld in.

 

 Pinkster2016

 

 

Pinksteren

Het offer van God begint met Pasen, dat gesymboliseerd wordt door de palmbladeren. Jezus sterft aan het kruis. Het vuur lijkt gedoofd.

Door de opstanding wordt het weer aangewakkerd. Dit wordt gesymboliseerd door het hout.

Met Hemelvaart voegt Jezus zich weer bij zijn Vader. Pinksteren maakt het duidelijk dat wij als mensen gesterkt mogen worden door de drie-eenheid: God, Jezus en de Heilige Geest.

Samen zijn deze drie voor ons een baken. Een baken dat omgeven wordt door licht. De middelste drie bloemen zijn dit baken. Het licht wordt weergegeven door de kaarsjes.

Wij als gemeente zijn de verschillende bloemen, die om dit baken leven en hun geloof uitdragen. Uitdragen in kleine en grote dingen. Ieder naar zijn vermogen. Het uitdragen van de boodschap wordt gesymboliseerd door het gras. Het gras bloeit op uit de gemeente en verstrooit zijn zaadjes in zijn omgeving. Kleine spikkels, die als ze in vruchtbare grond vallen op hun beurt weer uitgroeien tot een plant en ook weer zijn zaadjes kan verstrooien.

Zo kunnen wij allemaal ervoor zorgen, dat door ons leven en onze daden het geloof zijn weg vindt onder de mensen en zich uitbreidt als een olievlek.